Apostasy and Apathy Still Grows

I helgen har det varit underbart strålande väder. Alla är på topp, alla vill ut i solen, alla vill grilla, alla vill ha en kommentar på msn eller facebook där det står något om hur skön helgen ska bli. Även jag. Helgen blev skön också. Den började med en mysig fredag som tillbringades med Linda (låter smeknamnet utebliva just nu). Vi lagade sushi som avnjöts med kall päronsoda. Efter ungefär 30 st sushi-bitar var drog vi till nymanz och sen ner på stan. Jag drog mig rätt snabbt därifrån när Luxan var så snäll och skjutsade hem mig fast han skulle åt motsatt håll - tack för det!

Lördagen börjades med lite bubbelbad på badhuset tillsammans med Linda och Jonas. Vi tänkte drunkna så att robin skulle få rädda oss, men han ville inte blöta ner sitt hår så vi struntade i det. Efter lite mys i bastun åke vi vidare till valbo för att hitta något som Linda kunde ha på sig till kvällen, vilket slutade med att jag köpte ett linne och ett par shorts. Lyckat. Sen blev det räzer hem, byta om, käka för att sedan dra ner till parken där Sara Frodo och company satt och drack öl. Så det blev lite öl, lite sol och så fick min mobil en ny name tag av joel - erikas grej ... (den är borta nu)
Vi drog vidare till Malins pojks lägenhet där det blev fest med selleri, rabarber och en massa prat om musik. Riktigt mysigt eftersom jag inte träffat många av dom på över ett år! Hejja!  - sen åkte jag hem och fick skjuts tsm med Robin. Sicken tur jag har.. skjuts två dagar i rad.

Sen gick jag hem och la mig...sen vaknade jag.

En bild på den stora brasan som tänds varje år vid påsk på Öckerö.
En bild på bror som äntligen visar att han är en rocker ända in i själen
En bild på rock-Linda och nån skön typ
En bild på båten som hade dålig syn


Ignorance pulls, apostasy and apathy still grows
yeah you know you're so cool, just suck and see
Your bully from a distance
Your brain need some assistance



Andning Skall Ske Med Båda Näsborrarna

Jo, det tycker jag med, men det går fan inte!

Så förkyld som jag har varit i helgen har jag nog inte varit sen nån gång i 8an. Jag snöt mig varannan minut och nässpräy var min bästa vän. Min morfar gav mig några indiska piller som tydligen ska rensa ut "all skit" vilket innebar att istället för att behöva snyta sig varannan minut, var det lika bra att stanna inne på toan i ungefär 2 timmar. Jaja.. nog om snor och sånt 

Det gick ju hyffsat bra på studion med tanke på omständigheterna. Deckade visserligen de första 2 timmarna, men efter det gick det bättre. VI har nu 9 helt klara låtar så vi hinner nog med resten av låtarna sista gången vi ska in i studion. weheey!

Rossa i bastun Hejpåre Rossa!

Bastuförfest hos mig i... mars nån gång

Spänn-Pojkarna

Det Hände Då

Med lite inspiration från sandvikensaints.blogg.se och en utmaning som handlade om att jag inte alls kunde skriva ihop något på 20 min, skramlade jag ihop en liten novell. Och wannabe som man ibland är lägger jag upp det här också. Usch för mig för att jag inte rättstavar. Det ska man göra sa min lärare förut.





Jag satte mig ner vid datorn medan tidningen lämnades vidöppen på sidan 3. Utan att veta vad jag egentligen ville få fram började jag att skriva. "Det var inte nu, det var inte då heller. Det var för ett år sedan".  Orden kändes bra. De kändes rätt. I ungefär ett år hade jag förträngt vad som egentligen hade hänt och bara förbisett hur det egentligen hade gått till. Varje dag hade jag febrilt trängt bort mina minnen längre och längre bak i mitt inre arkiv, nästan så långt bak att jag inte trodde de kunde hittas. Men de kunde de tydligen.

Den dagen, för ett år sedan, hade jag varit ute och cyklat precis på samma sätt som jag alltid brukar börjar mina morgonar på. En timmes snabb tur runt sjön nere vid Dalåsen, utan att vila och utan att strecha före. På cykelklubben hade de rekommenderat att inte strecha innan för att bättre hålla spänsten i början då mjölksyran tog över efter de första tio minuterna.  Nu hade jag cyklat så här i ungefär två månader, men redan efter tre veckor hade jag upptäckt hur mina lår blivit så mycket större och muskulösa än tidigare. Grabbarna på fotbollen skämtade jämt och ständigt om mina taniga ben, men på senare tiden hade det mer övergått till att skämta om det faktum att jag hade börjat cyklat.
Jag hade cyklat ungefär halvvägs, förbi den lilla boden som sålde glass på somrarna, när jag skymtade något som låg vid kanten av sjön. Det såg ut som ett tygskynke, en del låg på kanten av sjön och en del låg kvar i vattnet och flöt. Under den korta period jag såg skynket hann jag se att det var rött men även någonting som såg ut som en arm. Om det inte hade varit för den lilla detaljen hade jag antagligen cyklat vidare i tron att det antagligen bara var något som barnen i sommarstugorna lekt med. Nu sade magkänslan något helt annat. Jag svängde in på sidan, lutade cykeln mot ett träd och började gå mot platsen där det röda skynket låg. Innan jag nådde ända fram hade en olustig känsla i magen vuxit sig starkare och jag började småspringa mot platsen. Där låg hon. Invirad i det röda skynket låg hon med huvudet ner i vattnet med halva kroppen på land. Det som jag trodde var en arm, var hennes ena ben som låg i en onormal vinkel rakt ut från kroppen och det röda skynket såg ut att vara någon slags regnjacka. Hon kunde inte ha varit mer än sex år.
Jag drog upp hennes huvud och armar som låg rakt ut i vattnet. Hennes hår låg för ansiktet och jag kunde se att det antagligen var ljusare när det var torrt, men nu såg det bara ut som en mörk mörk brun sörja som kletat sig fast mot hennes bleka hud. Hon var död. Det förstod jag egentligen innan jag drog upp henne ifrån vattnet. Trots att jag inte brukar drabbas av panik i vanliga fall, trodde jag att jag skulle göra det nu, men det gjorde jag inte. Jag stod och såg på henne. Utan känsla.  Hon bara låg där. Vem var hon? Det var som om jag såg henne på bild, jag behövde inte känna någonting. Tanken slog mig att jag var i chock, men jag kunde inte svara på om jag var det. Var jag i chock eller bara känslokall?

"Det var inte nu, det var inte då heller. Det var för ett år sedan". Jag stirrade på orden igen och kunde fortfarande känna att de kändes helt rätt. Det var för ett år sedan, då jag hade vänt mig om och gått därifrån med mina tränade ben. Steg för steg lämnat en liten flicka liggandes intill sjön i en röd regnacka. Utan att känna och utan att se tillbaka. Jag gick in till köket igen, sänkte värmen på spisen och satte mig vid köksbordet. På sidan 3 läste jag rubriken " Fallet avslutas oavslutat". Rubriken var inte fyndig i mina ögon men jag läste vidare "fallet med den 7åriga Sara som försvann för ett år sedan, läggs nu ner av polisen efter ett år av letande". Jag tror att chocken gick över då.






Som En Chock

..som en chock kom det..

Och jag kände så lurad.. kunde man ha förstått?

Jävla skitsnack

A Little Less Conversation, A Little More Action Please

På vägen ner till Öckerö poppades en blandad skiva som jag gjort till Mor. Queen, Elivs, R.E.M, U2 och Akon spelades. Nu kans ni tycker att Akon inte riktigt passar in.. det tycker inte vi andra heller med enligt mamma så har han en "väldigt fin röst" och kanske han har det. Det är ju bara det att hon har hört dom där lugna låtarna som t.ex. Rain.. så när nu "Smack that" och "I wanna fuck you" spelades, sjöng hon mest med i de mer barnvänliga delarna, men sjöng med gjorde hon. I de andra låtarna  sjöng nog hela bilen med. En glad resa ner mot söder alltså!

Väl framme på ön blev det till att skåla i champange, för hos farmor och farfar skadet vara äkta vara. T.o.m. bror smakade lite helt självmant. På tal om bror - Han kan nu äntligen betala tillbaka för alla de gånger man skjutsat honom överallt för i tisdags tog han körkort. Grattis bror!
- Kan du skjutsa mig ner till stan? Det regnar..
- Mmm...kan jag väl
- Hur känns det då? Premiärskjutsen?
- Störigt...

Idag ska vi åka till en skjutbana för att avfyra lite skott - Sveriges förnämsta enligt farfar. Sen ska vi till Tullhuset, en resturang på Hönö som serverar havsmat, runt 4 tiden för att äta upp oss. Som om det behövdes efter en stor brakfrukost, fika runt 2 tiden... man hinner aldrig bli hungrig! Men det är väl farföräldrarnas previlegie att föda upp sina barnbarn och barn. Skål på det!

Färjan, dimma, farbror, kusiner, pappa, faster... och pappa igen så som han brukar vara

Dimman låg tyvärr rätt tung när vi kom kl 21 på kvällen.Mot kör mot ÖckeröFarbror och Kusin


 
8 / 4
2009

En Annan Historia

Hon ville bara veta vad hon skulle få
men han gav ej orden på hans tunga
Han kunde inte se vad som krävdes av honom då

Och hon anade nog vad som skulle ske
men hans mun var sluten, ja sluten än
Han kunde inte säga vad han skulle kunna ge

Och hon tänkte att snart får jag nog
och han stannade upp vid sin äng
Han hade inga ord, men han visste att hans hjärta log

Så hon fick blommor vid sin säng
och han drog sig förbi, förbi, förbi
Han kunde inte säga vad som anstod en laglös dräng

Om Framtiden Intet Nytt

Eller egentligen så är det väl lite nytt...
Sitter dag och natt och våndas för att välja vad man ska läsa innan den 15 April. Tidigare har det lutat åt
civilingenjör med teknisk design, jurist, entreprenör, civilingenjör med inriktning på företagsledarskap. Det sistnämnda är det som låter mest intressant.. men det finns bara i Umeå, vilket inte lockar mig extremt mycket.
Nu har jag även kollat upp civilekonom där det finns många inriktningar och masters inom managment - väldigt intressant.

Så antagligen blir det inom den kategorin, om jag inte slår om helt till civilingenjör med inrktning på geo och natur...
Men var man ska studera måste ju väljas också.

Göteborg  - vill verkligen dit, men utbildningen är inte den jag helst vill ha
Uppsala  - bra studentstad, men inte så långt söder som jag skulle vilja
Stockholm  -  kommer man in på den skolan är bara det prestigefyllt ! men sen har jag ju mina fördomar mot sthlm..
Växjö  - vet alldeles för lite om den staden + att det är långt bort i söder
Lund   - samma som ovan
Umeå  - samma som ovan fast riktning norr


Hur ska det gå?
Fortsättning följer efter pausen



You don't seem to hear me
staying the night you don't seem to fear me
is it all just a fake

För En Tid




What's going on ?
Could this be my understanding
It's not your fault I was being too demanding
I must admit it's my pride that made me distant
All because I hoped that you'd be someone different
There's not much I know about you
Fear will always make you blind
But the answer is in clear view
It's amazing what you'll find face to face

I turned away because I thought you were the problem
Tried to forget until I hit the bottom
But when I faced you in my blank confusion
I realized you weren't wrong, it was a mere illusion

It really didn't make sense
Just to leave this unresolved
It's not hard to go the distance
when you finally get involved face to face




Om det vore du

Men livet känns bra just nu

RSS 2.0