Geggveck - Det Nya Ordet ?

Igår var jag över till Emil där jag fick höra ordet "geggveck". Jag antar att ni kan lista ut vad det ordet står för... men hur låter det egentligen? geggveck...? Han hade ett annat ord också: skäggtacos. Emil, Emil... han är lustig han. 

Jag har  tänkt på det här med träning.. Varför motsätter sig vissa det så starkt? För att det är för jobbigt? För att det har blivit för utseendes fixerat? Jag blir nästan irriterad på människor som irriterar sig över folk som har snygga kroppar, eller muskulösa kroppar. Många säger att de är missnöjd med sin kropp, men ändå gör de inget åt det. Visst, det är svårt, men det är inte omöjligt. De som säger att de är helt och hållet nöjd med sitt utseende är det kanon. Men. De ska inte gå och klaga på "den där kylskåpslyftarn" eller någon anna som tränar. Persolingen ser jag hellre någon som tränar och är mån om sitt utseende än en person som bara är nöjd oavsett vad. Att vilja se bra ut, kanske få mer definerade muskler, slankare figur, är inget fel. Det är ju bara eggande till att må bra och att leva hälsosammare. Det är väl bara om det blir extremt mycket träning eller om man aldrig kan känna sig nöjd, det är farligt. Men lite granna så där... det är fint tycker jag.



"De vanligaste reaktionerna är glädje och lycka och total absorption, man är omedveten om kropp, tid och rum. Man förlorar kontrollen, blir överraskan, tagen, drabbad, överväldigad" 
                                                                                                            -"När musiken träffar hjärtat", Forskning & Framsteg, 5/09

Hur sant är inte det? Tänk så mycket musiken påverkar oss. Våra känsligaste och starkaste minnen kan oftast förknippas med en låt eller om du lyssnar till en låt så förknippar du vissa minnen med den låten. Tonerna frambringar sinnesstämningen du upplevde då. Jag har många låtar som ger mig extremt starka sinnesbilder, tänkar och känslor. Vissa så starka att jag inte klarar av att lyssna på dem. Det är få sådana låtar kvar, tiden läker alla sår, och nu kan jag nästan lyssna på allt. Oftast är det texterna som tilltalar mig, medans ackordsföljderna, själva musiken, tilltalar andra. Texterna för mig kan betyda något oerhört mycket och även om själva melodin inte är bra, kan den bli bra i.o.m. textens betydelse. Låten nedan kan, kanske, betyda mycket.





You could be my unintended
Choice to live my life extended
You could be the one Ill always love
You could be the one who listens to my deepest inquisitions
You could be the one Ill always love

Ill be there as soon as I can
But Im busy mending broken pieces of the life I had before

First there was the one who challenged
All my dreams and all my balance
She could never be as good as you
You could be my unintended
Choice to live my life extended
You should be the one Ill always love

Ill be there as soon as I can
But Im busy mending broken pieces of the life I had before

Ill be there as soon as I can
But Im busy mending broken pieces of the life I had before

Before you

2ans Växel

Jävla cykel.
Under 6 månader har jag haft punktering ca 4 gånger och 2 av dom har jag varit tvungen att köpa helt ny innerslang. Dessutom upptäckte jag efter sista lagningen att växeln inte fungerar... kul att cykla till högbo i tvåans växel? Nej, det är det inte! Som tur är har min gamla cykel världens bästa rull.. När jag var tillsammans med Johan kunde jag rulla ända från mitt hus till honom ute i Boänge. Eller.. det funkade en gång och då var det natt så jag kunde cykla mitt i vägen.
Nu kanske vissa tänker; ta bilen då? Men det går inte hur som helst i Familjen Blomberg + att cykla hör sommaren till.
Punkt.

Nu sitter jag på jobbet, tar en liten paus bland alla annonser och sponsorer. Det är mycket pillergöra för Herr Arbetsfördelare är så oorganiserad och extremt omständig, även om man ger förslag som kan underlätta arbetet, så vill han ha på ett visst sätt, och då är det bara att leverera. Mer tid blir det såklar, men det innebär mer pengar.

Ikväll ska jag vara med tjejerna - råttan och Assam. Vi ska ut till högbo och grilla, promenera, tydligen ska vi spana också och på min begäran spela frisbee, fast det vet dom inte om än. Nakenbad? Jo... det är inte omöjligt när det gäller oss tre.



Thus it was, when I thought
I better leave it now, I better ought
To really feel this time, what is right
And I don't want another intruder again, this night

Man Öppnar Munnen och Bara Lägger Den

Nu har musiken varit prio ett på senaste tid... Konsert på midsommardagen, studio i 10 timmar i söndags, rep både måndag och tisdag och på onsdag är det konsert. Det är fullt ös utan rast och utan ro. Eller på onsdag dag blir det lugnt, då ska jag bara ha det skönt och mysa.

Citat från i söndags: "Alltså, det där är ju bara en ton som man bara tar. Man typ bara öppnar munnen och lägger den" - mycket bra förklarat :P

På midsommarafton åkte jag och Pekka ut till Österfärnebo, inbjudna av ingen mindre än Kalle Balle. Vi tog med oss tårta, sånghäfte till snapsen och plockade blommor längs vägen och åkte ut till myggornas värld (inte för att jag märkte av dom så extremt mycket...). Hela kvällen blev väldigt lyckad med en glada snapsande pojkar och mycket dans.  Mest roligt var nog att få bugga ute i Koversta (där jag upptäckte att jag uppträtt två gånger :P ) bland en riktig mix av åldrar... var en kille som jag inte har en aning om vad han hette, men han bjöd upp mig och vi buggade rejält. Det var grymt kul! Men sen på nån efterfest träffa jag honom igen men då ville han minsann inte bugga, då hade han nog annat i tankar... men så mycket ointresserad som man kan bli, fortsatte jag att dansa med Pekka och annat folk till b.la Hit the Road Jack och Hoffmaestro.
 
I alla fall, många nya härliga människor  träffade jag och verkligen hoppas jag träffar igen.




Don't you look at me and think you got a chance
A tank-toped-muscle-boy can never show romance
Cause I will move along to the dance floor-bodies
And you can stay and watch like you with moves as I dance





 


Tvådagars fest med nattliga nöjen

fredag morgon åkte hela familjen, utom bror, ner till Kristinehamn för att fira min kusin Anna som tog studenten. Oturligt nog regnade det rejält när utsparken från skolan var, så det var många blöta, men glada, och förvirrade studenter som försökte hitta sin familj bland ett hav med paraplyer. Flaket som de åkte hade som tur var tak och något naturarna hade fixat riktigt bra var ljudanläggningen som dunkade rejält. Inte behövde de sjunga inte..
Sen blev det fest och runt 12-tiden drog jag och Lisa ner mot stan och gick in på ett ställe som hette mastis. Inte allt flr mycket folk ute en fredag, vilket egentligen kändes skönt för vi tre tjejer (äldre kusin Lisa och hennes vän Pernilla) röjde som fan! Bestämde mig för att inte strunta i sista dansen så jag slet tag i en student som ställde upp som danspartner.

Dagen efter, lördag, var det dags för Annas bal - ja jag vet, det är en jäkligt dum tradition att ha den dagen efter studenten! Måste va nån glädjedödande lärare som kom på det för att slippa allt för fulla studenter eller nått.. Men Anna var hur snygg som helst. Hon hade en rosa klänning och hennes frisyr var en mix mellan artisten Pinks hår och rockabilly stil.
I Kristinehamn har de så att de rullar upp en röd matta framför stadshotellet där själva balen är. Så det är avspärrat och alla för trängas på sidorna. Men en och en annan hystierisk morsa smiter fram när hennes son/dotter kommer med åket. Jag fick ansvaret för kameran så jag var lika fräck... om inte mer.. jag hoppade över stängslet, ställde mig rakt på mattan och knäppte för fullt. Sprang ut framför bilen också.. men skit samma, hon går ju bara på bal en gång i livet.

Vi som inte behövde/fick klä upp oss i långklänning och smoking drog hem, samla lite folk, grillade och drog ut på krogen. Där stötte jag på välkända ansikten från förr och dansa hela natten. Ända hem till kusinerna igen där vi hade efterfest med ca 20 personer + 2 gubbar, varav en var en trubadur. Vi satt och sjöng och skrattade ända till kl halv 7 på morgonen! Grymt kul var det och väldigt mysigt sällskap.

Sov 2 timmar, sen tog jag bussen till Mariestad där jag är nu och käkar indisk mat och umgås med småkusinerna och mormor, morfar och gammelfarmor. Idag var vi på en bondgård..bilder kommer sen från hela kalaset. Snart ska jag promenera med grannpojken som jag nyss träffa




Lite bilder som utlovades förra gången
- Presentation av Blå lagunen
- Familjen utanför entrén till lagunen
- Välförtjänat dopp  efter lång bergsvandring i en bäck som höll ca 37 grader - gött
- Rumptortyr på fyra ben
- Varmkälla, fast med lera - flashbacks från Roskilde några grader varmare
- En helt vanlig, och accepterad, parkering på Island
- Mjukporr var väldigt vanligt där...
- En mindre geysir (ca 15m) en så kallad stroppukkur.


Fram Och Tillbaka, Hit Och Dit

Jag har tänkt att skriva flera gånger, men jag har bara inte haft tid! Det har varit full rulle ända sen några dagar innan Island. och ja.. Island

Vilket underbart ställe! En av de bästa resor jag gjort faktiskt. Lagom länge var vi där, vi gjorde lagom mycket med aktiviteter, även om det är rätt myckte i andras ögon, och vi mådde lagom bra. Eller det sista är nog en underdrift. För vem kan inte må kanon när man blir serverad en hink av havskräftor i en härlig citrus/vitlöksmarinad tillsammans med Skjalfur - en av de godaste ölsorterna jag smakat. Vi badade i den blå lagunen, vandrade i bergen och badade i varma bäckar, kollade på geysirs och strokkurs, mäktiga vattenfall, red Islandshäst och var ute på valsafari. Självklart fick jag int som bara den av ridningen.. tölt - inget att rekommendera för den "bak-känslige". Och självklart var det så att 98% av gångerna på valsafari såg man valar (50% såg man knölval), men alltså... självklart tillhörde vår familje de 2% som inte såg nån val överhuvudtaget. Bara 3 ynka fenor från vitdelfiner....

Efter Island var jag tvungen att fixa det sista med skolan, 3 språk och en utredande uppsats som slutade på 15 sidor abstrakt. Sen fick jag hoppa FALLSKÄRM! Det var en extrem överraskning som jag fick av bror min. Fin pojk min bror!
Iallafall var det så att far fyllde 50år och jag och Magne kidnappa honom på morgonen och tog med honom till Gryttjoms flygplats för att hoppa fallskärm, väl där så säger bror att jag också ska hoppa. Jag blev så himla glad att jag aldrig blev nervös. Vilken känsla! Pappa med sitt stoneface säger - jo, det var väl häftigt... (men då vet vi att han uppskatta det till 1000)
Sen drog vi in till gefle och åt sushi, ngt som blivit lite utav familjens favorit. Efter det tog vi ut honom på ett till äventyr. Nämligen Paintball. Vi åkte ut, ensamma, sa att mor skulle möta upp oss. Men en efter en droppade pappas vänner in som mor engagerat, och tillsut var vi 11st som sprang runt i skogen och sköt. Pappa blödde efter att magne pepprat honom med de sista skott han hade kvar. Hela dagen avslutades med en stor buffemiddag hemma hos oss som Mor och Linda hade kämpat med ända sen 11. Tack pulli!

Sen drog jag och tjejerna till Göteborg för att fira Carro och bara umgås. På lördagen satt vi ute på klipporna i gamlestaden och grillade innan vi drog vidare till Sticky Fingers, där musiken var riktigt riktigt bra! Vi kom inte hem förens 6 på morgonen. Vi åkte ut till Öckerö och bodde hos min farmor och farfar i 3 dagar vilket var underbart. När jag får barnbarn ska jag utan tvekan bli som min farmor o farfar (eller min man får ta farfars roll) ochs kämma bort mina barn sås om dom gör det. Vi mådde grymt bra, uppsvällda som grisar smällde vi i oss mer än vad vi egentligen orka, och sen låg vi ute på klipporna och pöste i solen. På onsdagen var vi tillbaka in i Götbeorg och sista dagen, torsdagen, gick vi till ett ställe som heter svanen.. inte ett ställe jag skulle rekommendera för att dansa, men alla pop-kungar och -drottningar, ni hade nog uppskattat stället. Iaf, på fredagskvällen åkte vi hem igen, träffa en söt pojk som egentligen vill sälja tele2 men det slutade med att vi inte pratade om sånt ändå. Själva hemresan kunde ha varit bättre men jag hade ju iaf matthew som sällskap. Men hela resan var väldigt bra!

Nu ikväll ska det bli fest här på dvärgastigen igen, sen åker jag till jonas. Till veckan är det rep med Vox G och till helgen bär det av igen.

Bilder kommer sen, för jag hinner inte lägga upp nu


Men vi ses väl någonstans!



RSS 2.0